Grintuss

Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει ότι στη βάση του βήχα και ιδιαίτερα στον οξύ, υφίσταται μια φλεγμονή του βλεννογόνου που εντοπίζεται κυρίως στο επίπεδο των ανώτερων αναπνευστικών οδών.

Η προστασία του βλεννογόνου από τους παράγοντες ερεθισμού και από τις ίδιες τις ουσίες που παράγονται λόγω της φλεγμονής αποτελεί μια καινοτόμο θεραπευτική προσέγγιση για τη διαχείριση του βήχα και μια εναλλακτική στις επεμβάσεις φαρμακολογικού τύπου.

Ένα αποτελεσματικό θεραπευτικό μέσο πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίζει το σύμπτωμα του βήχα χωρίς να ακυρώνει τον φυσιολογικό ρόλο της άμυνας.

Αυτό επιτυγχάνεται επεμβαίνοντας ταυτόχρονα σε περισσότερα μέτωπα:

  • στη φλεγμονή, μέσω της δημιουργίας μιας προστατευτικής ασπίδας που εμποδίζει την περαιτέρω επαφή με τους εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες και μειώνει την επιβλαβή επίδραση των ελεύθερων ριζών που παράγονται από την λοίμωξη χάρη στην επέμβαση αντιοξειδωτικών ουσιών;
  • στη βλέννα, καθιστώντας την πιο ρευστή και επομένως πιο εύκολη στο να απομακρυνθεί από τους φυσιολογικούς μηχανισμούς απόχρεμψης, μέσω της μείωσης της επιφανειακής πίεσης και της μεγαλύτερης ενυδάτωσης.
Aboca Grintuss